L’experiència d’una pacient: la copa menstrual contada en primera persona

A la nostra consulta, l’important és l’atenció integral a cadascuna de vosaltres: en la salut, en la malaltia i en el vostre dia a dia. El nostre objectiu és el vostre benestar, que pogueu aconseguir els vostres objectius i que ser dona sigui una experiència positiva i d’empoderament. Per tant, oferir aquells recursos que creim que us poden ajudar són part de la nostra essència.

L'experiència d'una pacient la copa menstrual contada en primera persona

En aquesta ocasió, tenim el privilegi de comptar amb l’ajuda d’una pacient molt apreciada de la nostra consulta, qui ens ha aportat desinteressadament la seva experiència personal d’ús de la copa menstrual. Sempre hem pensat que aquest utensili podia donar autonomia a les dones, a part de ser econòmic i molt respectuós amb l’entorn, però ens faltava el vostre testimoni directe. Aquí el teniu:
“Vaig començar fa uns mesos, després de molt de temps pensant en això. Al principi, em feia por que apareguessin fugues o que em fes fàstic el moment de canviar-la, però de seguida em vaig adonar que allò no era un problema.
Al principi, costa una mica col·locar-la, sobretot per la falta de pràctica i la inseguretat de fer-ho bé, igual que quan aprens a posar-te un tampó, però al segon o tercer període ja no és un problema la col·locació. I pel que fa a que pugui fer “oi” el moment del buidar-la, us assegur que, per a res, ja que la buides al vàter d’asseguda i no tens perquè estar veient-lo.
Jo sempre he tingut regles molt abundants. Quan feia servir compreses i tampons vaig tenir molts de problemes, arribant a haver d’anar tacada durant hores a la feina, ja que treball lluny de casa i em resulta impossible anar a canviar-me. Des que faig servir la copa estic molt més tranquil·la, mai he arribat a omplir la copa del tot i, si tens la precaució d’assegurar-te que ha fet buit en col·locar-la, no has de preocupar-te per les fugues. Apareix un molt lleu tacat normal, pel fet que en el moment de canviar la copa és normal que caigui una mica de sang, que amb un salvaslip se soluciona, igual que quan duia tampons o fins i tot un tacat molt més lleu.
Per la meva part estic encantada i només pens que tant de bo hagués canviat abans de solució davant la regla. En 9 mesos he estalviat ja més de 45 euros en tampons! Sumat a l’estalvi mediambiental que això suposa, a més que he guanyat en comoditat i seguretat durant els dies de la regla. I és una solució genial quan saps que no disposaràs d’un lloc fix per canviar-te de tampó o compresa. En el meu cas, competesc a nivell nacional en ral·lis i en ocasions és impossible canviar-se si tens la regla, ja que de vegades no hi ha lavabos disponibles prop o el temps és ajustadíssim, i la copa em dóna la seguretat que no tendré fugues, ni incomoditat amb el tampó després d’haver orinat.
A mi, personalment, m’ha canviat la forma de veure el món durant els dies de regla i anim a totes les dones a provar-ho, val la pena.”
Moltíssimes gràcies pel testimoni. En aquesta altra entrada del nostre web disposau de més informació sobre la copa menstrual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *