DRA. GIBERT

Entram a la Setmana Mundial de la Incontinència 2021

20 juny, 2021

Arriba l’estiu, però l’activitat sanitària no atura per vacacions. Així, a partir de dilluns 21, dedicarem tota la setmana a prendre consciència de les incontinències anal i urinària gràcies a la “Setmana Mundial de la Incontinència”. A Espanya, ho celebrarem com correspon gràcies a l’Associació de la Incontinència (ASIA), sense ànim de lucre, fundada el 2013 per un grup de metges i pacients. El seu objectiu és ajudar els afectats a que millorin la seva qualitat de vida. I per aconseguir-ho, és important que els que la pateixen li comuniquin al seu metge de confiança, perquè hi ha solucions que ens fan sentir millor i ens ajuden a recuperar la nostra activitat social. No oblidem que la visibilització i la unió dels afectats són claus perquè fomenten els canvis normatius que faciliten el dia a dia i la investigació sobre aquest grup de malalties.

Tot i que aquests problemes de salut són encara una mica tabú, hem de saber que un 3% de dones de menys de 35 anys i un 60% de les de més de 60 anys presenten algun grau d’incontinència de l’orina. Aquest problema és molt més freqüent en les dones que en els homes. En canvi, la incontinència anal és menys habitual, és a dir, el 8% de la població té pèrdues fecals involuntàries i això afecta una mica més a les dones. Tots dos problemes tendeixen a augmentar amb l’edat.
Aquesta setmana serà intensa per a ASIA que ha organitzat activitats en forma de webinars, gratuïtes per a tots i totes els que s’hi vulguin connectar, i fins i tot una carrera virtual. Hi ha opcions per a tot tipus de públic, des de pacients fins a professionals. Si pateixes d’incontinència tu o algú del teu entorn, veureu que no esteu sols i que es pot aconseguir molt si estam units.
Igualment, us animam a que ens expliqueu si teniu incontinència a la consulta, perquè us podrem ajudar.
Més informació a: https://www.asiasuport.org/
Difon el missatge. Gràcies.