DRA. GIBERT

Tràmits al naixement en temps de COVID-19

8 maig, 2020

Són moltes les parelles que ens plantegen dubtes sobre la inscripció del seu nou fill al Registre Civil  i la gestió dels permisos retribuïts per paternitat o maternitat a càrrec de l’Institut Nacional de Seguretat Social (INSS).

Els tràmits són els mateixos que abans de la crisi sanitària que ens ocupa, però haurem d’evitar, en la mesura del possible, els desplaçaments per a la seva realització.

Per tant, la burocràcia queda així:

    • Demanau al hospital o a la clínica si es realitza o no la inscripció del naixement per via telemàtica. Si és el cas, el Registre Civil envia als progenitors una certificació literal de naixement, però, en cas contrari, els pares se n’hauran d’encarregar de les gestions. Si teniu dubtes, el Registro Civil atén telefonades en horari d’oficina (9-14 h) y al telèfon 971.21.94.28. En canvi, per obtenir un certificat de naixement, es donen facilitats per a que sigui online.
    • La Seguretat Social permet la descàrrega online de la documentació que s’ha d’aportar per sol·licitar la prestació. La presentació telemàtica no està prevista per a tots els casos, per tant, hem de comprovar si complim o no els requisits. Si tenim dubtes, el millor que podem fer és contactar amb la Seguretat Social al telèfon 901.166.565, de dilluns a divendre, de 9 a 14 y de 16 a 20 h, fora festius.

A una altra secció del nostre web, disposau de tota la informació necessària.