DRA. GIBERT

Bon Nadal i venturós 2023

18 desembre, 2022

Benvolgudes usuàries, famílies i amics de la nostra consulta,
És inevitable cada any fer memòria dels esdeveniments que deixam enrere i pensar en què podem millorar de cara a l’any vinent.
Encara que ens està costant, sembla que anam superant la pandèmia de la COVID-19. Les altíssimes xifres de vacunació espanyoles han permès disminuir la pressió assistencial als centres sanitaris, encara que la vacuna no és perfecta i segueix havent molts de casos per les noves variants de l’òmicron, no massa greus, però que obliguen a aïllar-se a casa.
Malauradament, feim front a altres amenaces que ens demostren que la vida és en constant evolució. Destacam el canvi climàtic, la guerra d’Ucraïna i la crisi econòmica que està a l’aguait. I, per si no n’hi hagués prou, altres remolins ens esperen dins l’esfera sanitària.

Com a metgessa amb experiència als sectors públic i privat, voldria comentar que som a un moment de gran descontentament dels galens. Els nostres guanys ens dificulten el dia a dia i poder mantenir les nostres consultes, però no sembla que ni els poders polítics ni econòmics vulguin resoldre el problema de soca-rel. Sempre he defensat el meu ofici com a facilitadora del millor remei possible i de la prevenció més eficaç disponible, tot dins un entorn de comprensió, escolta, mitjans adequats i costs assumibles. És evident que, per assolir aquestes fites, els metges ens hem de comprometre en formar-nos, en ser resolutius i tenir l’excel·lència com a horitzó. D’altra banda, és hipòcrita que els sectors sanitaris públic i privat esmentin una atenció de qualitat quan es neguen a finançar aquests compromís i dedicació amb emoluments dignes i proporcionats. Ara més que mai, la Medicina és qüestió de qualitat, de ser experts i de resoldre els patiments en poques visites i de manera eficient. No és una qüestió de quantitat, atès que som el quart país europeu amb més metges per habitant.

 


Entenem la Medicina com una qüestió de qualitat, és a dir, formació, millora continuada, mitjans i un entorn adequat per a les nostres pacients


 

Us volem contar també que, malgrat les dificultats exposades, continuam progressant a la nostra cartera de serveis. Ja hem adquirit el material per fer biòpsies corials i hem augmentat la nostra efectivitat quirúrgica amb l’adquisició d’instrumental per a laparoscòpies i aplicant la tècnica del gangli sentinella amb verd d’indocianina per al càncer ginecològic. A més, us podem oferir la tècnica vNOTES per a alguns casos concrets i amb molt bons resultats. Quant a l’atenció al part, mantenim molt bones xifres i, en els mesos vinents, farem la primera auditoria de les enquestes de satisfacció de les nostres pacients a l’Hospital Quirónsalud Palmaplanas. Esperam que us animeu a respondre i ho faceu amb franquesa, ja que és l’única manera de superar-nos any rere any.
De resultes del comentat, demanam salut i força per encarar tots els reptes presents i futurs. Igualment, aprofitam per desitjar-vos un Bon Nadal i un profitós 2023, així com agrair-vos la confiança que heu dipositat en nosaltres, posant en les nostres mans el vostre benestar i el dels vostres petits.
Rebeu una forta abraçada,

Maria Josep, Sílvia, Mónica i Meriem