DRA. GIBERT

Cada 4 de febrer: Dia Mundial contra el Càncer

4 febrer, 2022

La UICC (Unió Internacional contra el Càncer) dóna suport, cada 4 de febrer, a la iniciativa del Dia Mundial contra el Càncer o World Cancer Day, com a forma de lluitar contra el càncer i les seves conseqüències:

  • Perquè més d’una tercera part de càncers es poden prevenir i un altre terç es poden curar, si es detecten de manera primerenca i es tracten adequadament.
  • Perquè cada cop coneixem més sobre el càncer i més progrés podem assolir en forma de reducció de factors de risc, millors prevenció, diagnòstic i tractament.
  • Perquè, si arribam als 85 anys, la meitat dels homes i una tercera part de les dones haurem patit un càncer.
  • Perquè parlar del càncer és enderrocar tabús, reduir temors, destruir mites i canviar actituds.
  • Perquè el càncer ha deixat de ser sinònim de mort fa temps.
  • Perquè no tots tenim les mateixes oportunitats de curació: 65% de les morts mundials ocorren als països menys desenvolupats i, fins i tot, en un país ric, les possibilitats de sobreviure són inferiors entre els que tenen menys ingressos, immigrants, refugiats, habitants de zones rurals, transgènere, gent gran…

D’aquest darrer fet parteix el lema d’enguany: “Close the care gap”, en anglès, que podem traduir com “Acaba amb la diferència en l’atenció sanitària”.
Per tant, us convidam a tothom a que participeu en aquesta fantàstica iniciativa  de moltes maneres: parlant del càncer amb la vostra família i companys, mitjançant les xarxes socials, contant la vostra experiència si estau o heu estat malalts o participant en activitats realitzades per altres persones. Tot suma.
Més info aquí.