DRA. GIBERT

En el 2015 hem complert amb la taxa de cesàries recomanada per l’OMS

6 gener, 2016

Complim amb la taxa de cesàries recomanada per l’OMSL’Organització Mundial de la Salut (OMS), després d’haver-se assessorat adequadament, considera que la taxa ideal de cesària ha d’oscil·lar entre el 10 i el 15%.
La cesària, usada degudament, evita problemes de salut materns i neonatals. No obstant això, no s’ha demostrat que el seu ús innecessari beneficiï a ningú. De fet, la cesària és una operació i, com qualsevol acte quirúrgic, no està exempt de riscos. Els problemes derivats d’una cesària poden ser anèmia, infeccions en el postpart, lesions d’òrgans veïns, trombosi o dificultat per iniciar la lactància.
Reduir el percentatge de cesàries és una tasca que necessita paciència per part de les mares, les comares i els especialistes en Ginecologia, ja que alguns parts són llargs, encara que segurs, atès que comptam amb un control estricte de la mare i del benestar fetal durant tot el procés.
Per sort, la tenacitat i la bona feina de tot l’equip de sala de parts de l’Hospital Quirón Palmaplanas han donat el seu fruit i, durant el 2015, hem entrat plenament en els objectius de l’OMS. La Dra. Gibert atengué, durant l’any passat, 78 parts, 12 dels quals han estat cesàries. Això vol dir que el 85% de les pacients ateses per la Dra. Gibert han parit per via vaginal i el 15% han requerit una cesària.
Ara ens queda seguir pel camí de la millora contínua, mantenir i, fins i tot millorar, aquesta xifra.

Font: Dra. Gibert