DRA. GIBERT

Formam part de l’organització de les Jornades Balears d’Anticoncepció

13 abril, 2023

El pròxim divendres 21 d’abril, ens trobarem a l’Hospital Comarcal l’Inca per a les III Jornades d’Actualització en Anticoncepció. La Dra. Gibert està col·laborant en qualitat de secretària de la Societat Balear d’Anticoncepció i com a ponent.

La nostra societat balear és filial de la societat matriu o Societat Espanyola d’Anticoncepció. L’interès de tenir una societat autonòmica s’origina en l’alta taxa d’interrupcions voluntàries d’embaràs de Balears que, juntament amb Catalunya i Madrid, són de les més altes de l’Estat any rere any.

 


Des de la Societat Balear d’Anticoncepció, fomentam que la Salut Sexual i Reproductiva arribi a tothom


 

Des de la nostra societat científica, lluitam per conscienciar als professionals de la importància d’una bona Salut Sexual i Reproductiva entesa com a un estat de benestar físic, emocional, mental i social en relació amb tots els aspectes de la sexualitat i la reproducció, no simplement l’absència de malaltia. Secundam plenament la visió de l’Organització Mundial de la Salut d’oferir un enfocament positiu de la sexualitat i de la reproducció com a part inherent a la naturalesa humana. Igualment, ens relacionam amb l’administració sanitària i els instam a que apliquin les lleis, de manera que la Salut Sexual pugui arribar a tothom, independentment del seu nivell econòmic.

És una ocasió especial per trobar-nos els professionals interessats en aquesta parcel·la, compartir coneixements i crear vincles entre els qui ens dedicam a la salut de la dona.
El programa de les Jornades tendrà dues parts definides.
La primera serà sobre atenció en les consultes. Es tractaran les infeccions de transmissió sexual que van en augment i més en zones costaneres com Illes Balears, a conseqüència de l’alta mobilitat dels residents i la concurrència de turistes. També s’abordaran l’anticoncepció mitjançant implants i el rol d’un component de les píndoles, pegats i anells anticonceptius, que són els estrògens.
En la segona part, els temes estrella seran les enquestes que realitza la SEC sobre l’anticoncepció, la violència sexual en el nostre entorn, la difusió del programa educatiu autonòmic per a joves denominat “Amb tots els sentits” i els canvis que suposarà la nova llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs.
Sens dubte, serà una jornada intensa dedicada al benestar de totes nosaltres. Us adjuntam el vincle al programa en pdf per si és del vostre interès.
Si ets un professional sanitari, us esperam. I si no ho ets, està atent a la nostra web i les nostres xarxes socials, perquè us anirem explicant les novetats que siguin del vostre interès.