DRA. GIBERT

Una bona notícia per a les dones que tenen incontinència fecal

12 febrer, 2015

tn_170_170_22_02_1520_26_42Una_bona_noticia_per_a_les_dones_que_tenen_incontinencia_fecal

La incontinència fecal és la incapacitat per frenar la sortida de gasos i/o femta. Aquest problema és més freqüent en dones i augmenta a mesura que envellim. Sol ser tan compromès per a qui el pateix, que és freqüent que no ho comenti amb ningú i deixi de realitzar activitats habituals per por.

La FDA nord-americana (l’agència pública que controla l’eficàcia i seguretat de medicaments i altres productes sanitaris que estan en el mercat) va aprovar aquest 12 febrer la venda de l’Eclipse™ System per al tractament de la incontinència fecal a les dones adultes. Aquest dispositiu és fabricat per l’empresa Pelvalon Inc. a Califòrnia (EUA).

William Maisel, directiu de la FDA va declarar que “les opcions terapèutiques actuals per a la incontinència fecal inclouen fàrmacs, canvis en la dieta, l’exercici i la cirurgia”, per tant, aquest dispositiu “proporciona una opció de tractament addicional per a les dones que pateixen aquest problema.”

Les candidates ideals són dones entre 18 i 75 anys que tenen quatre o més episodis d’incontinència durant dues setmanes. Com poden veure en la il·lustració adjunta, el dispositiu és un anell vaginal que porta incorporat un globus que després de ser inflat exerceix pressió sobre el recte i redueix el nombre d’episodis d’incontinència. Està pensat per a què, després de l’oportú aprenentatge, la dona ho pugui manejar sense ajuda, segons les seves necessitats.

Per ser autoritzat la FDA va tenir en compte, entre altres coses, un assaig clínic sobre 61 dones. Després d’un mes d’ús, gairebé el 80% de les dones van reduir el nombre d’episodis d’incontinència a la meitat.

Estarem atents a l’evolució d’aquest artefacte en el mercat i els informarem del seu funcionament entre les compradores i de la seva eventual arribada a Espanya.

Font: FDA