DRA. GIBERT

Bones Festes i Feliç 2024

17 desembre, 2023

Benvolgudes pacients, famílies, amigues i amics de la nostra consulta,

Un any més, la web i les xarxes socials ens apropen, encara que sigui virtualment.

Nadal significa calor de llar i, alhora, recordar el proïsme que no pot gaudir ni d’una casa digna, ni de la pau, ni dels mitjans necessaris per trobar-se amb els seus i celebrar aquesta època tan especial.

Al cap ens venen els conflictes d’Ucraïna, que el pròxim 22 de febrer, complirà ja 2 anys i els enfrontaments entre palestins i israelians recruats fa ja 2 mesos. Tant de bo que a la nostra propera felicitació, ja s’hagin aturat aquestes agressions!

D’altra banda, i, per sort, la pandèmia de la COVID-19 s’ha superat i el coronavirus ja és un virus més, que ens continuarà atacant a mesura que les nostres defenses minvin, sigui per envelliment o per malalties cròniques. Per això, recomanam a totes les gestants i mares recents que es vacunin contra la grip i la COVID-19, és una manera de protegir als petits i als grans de la família, contribuint a limitar la circulació dels virus en el nostre entorn.

Quant a la situació laboral dels metges del sector sanitari privat, no hi ha gaires avanços, encara que estam units sota una plataforma professional que defensa unes condicions laborals dignes.

Malauradament, les companyies asseguradores i els grups hospitalaris no mostren la lleialtat i la transparència que una societat mitjanament avançada necessita, de manera que la seva gestió ens dificulta oferir-vos tranquil·litat, temps i mitjans. No dubteu, emperò, que seguirem lluitant per donar-vos una assistència excel·lent, la mateixa que voldríem per a nosaltres si ens posàssim malalts.

Arribats aquí, continuam avançant en la nostra pràctica diària:

  • Seguim invertint en la compra de material laparoscòpic per augmentar la seguretat i rapidesa de les nostres cirurgies i n’estam molt contents, perquè ens podem enfrontar a reptes quirúrgics més complexos.
  • La nostra progressió amb la tècnica vNOTES també és adequada i el nombre de candidates a aquest abordatge quirúrgic va augmentant. De fet, presentàrem la nostra experiència als altres ginecòlegs balears el mes passat i tenguérem molt bona acollida.

Com algunes ja sabeu, col·laboram amb la Conselleria de Salut en la posada en marxa del nou Programa Balear de Detecció Precoç de Càncer de Cèrvix, també anomenat coll uterí, i que esperam que sigui una realitat abans del pròxim estiu. És un esforç autonòmic gran que portarà la prova del virus del papil·loma humà (VPH) a totes les residents de les Balears. A la consulta, ja l’utilitzam, amb molts bons resultats, des de finals de 2019, i bé està que tothom hi pugui accedir, independentment de la seva capacitat econòmica.

Una altra mesura molt útil per combatre el càncer de coll uterí, i d’altres malalties relacionades amb el VPH, és la vaccinació de nines i nins als 12 anys i, si no ha estat possible, convé administrar-la abans dels 27 anys. Esperam que, entre la detecció del VPH i les vacunes ofertes a tota la població, el càncer de coll uterí sigui una raresa d’aquí a pocs anys.

 


Des de la nostra consulta, lluitam per oferir-vos una atenció excel·lent: temps, recursos, empatia i resultats


 

Concloem, demanant salut i il·lusió per enfrontar les dificultats i oportunitats que, sens dubte, ens portarà el 2024. Aprofitam per enviar-vos els nostres millors desitjos per al Nadal i l’any vinent.

Rebeu una cordial salutació,

Maria Josep, Sílvia i Mónica