DRA. GIBERT

Èxit rotund en la IV Jornada d’Actualització en Salut Sexual i Reproductiva

28 abril, 2024

El passat 26 d’abril, vàrem col·laborar en el Comitè Científic i Organitzador de la IV Jornada d’Actualització en Salut Sexual i Reproductiva. Va ser organitzada per la Societat Balear d’Anticoncepció (SBA), de la qual la Dra. Gibert és secretària.

Per segon any consecutiu, la seu ha estat l’Hospital Comarcal d’Inca. L’esdeveniment va comptar amb la participació de destacats professionals del sector, incloent-hi ginecòlegs, comares, farmacèutics i especialistes d’atenció primària.

Enguany, també comptàrem amb l’assistència dels Drs. Juan Quílez i Paloma Lobo, president i ex-presidenta de la Sociedad Española de Contracepción,, de la qual la SBA és la seva filial autonòmica.

Les ponències van abastar temes tan variats com el paper del metge de família en la promoció de la salut sexual, els riscos i beneficis de l’anticoncepció hormonal, i la importància d’incloure la diversitat sexual en els programes educatius. Un moment destacat va ser la conferència sobre la influència de la pornografia en adolescents, presentada per la jurista Valentina Milà, coautora d’un recent informe autonòmic sobre aquest tema.

Myriam Ribes, ginecòloga resident a Menorca i escriptora de diversos llibres divulgatius, ens va parlar de la sexualitat a partir dels 40 de manera amena i divertida.

 


És fonamental que continuem formant-nos i compartint les nostres experiències per millorar els serveis de salut que oferim


 

Els tallers pràctics d’horabaixa, on es va ensenyar la inserció de dispositius anticonceptius, varen ser especialment valorats pels participants, els quals van apreciar l’oportunitat de practicar els coneixements adquirits.

En definitiva, aquests actes mostren el compromís de la la nostra societat científica, la SBA, en la formació contínua dels professionals sanitaris i en el foment de l’intercanvi de coneixements en el camp de la Salut Sexual i Reproductiva.