DRA. GIBERT

Campanya 2016-17: si estàs embarassada, et recomanam que et vacunis contra la grip

20 octubre, 2016

La nostra Conselleria de Salut inicia el 26 d’octubre  una campanya de vacunació gratuïta per a les persones més vulnerables a la grip, entre elles les embarassades. La vacunació acaba el 14 de desembre.grip-2016

Per entendre la necessitat de vacunar-se, n’hi ha prou amb exposar tres idees molt simples:

– La grip és més greu a la dona embarassada que a la no embarassada.

– La vacunació disminueix el risc de patir grip i de les seves complicacions, a més no només protegeix l’embarassada sinó també al seu fill fins als sis mesos.

– La vacuna de la grip inactivada (Influvac®, la que s’administra a les embarassades) és segura en qualsevol moment de la gestació, fins i tot en els tres primers mesos. També es pot administrar a dones lactants.

Si desitja arguments més detallats sobre la pertinència de la vacunació, pot consultar-los en una altra notícia del nostre web sobre una campanya de vacunació de fa uns anys.

Així mateix, posam a la seva disposició el prospecte de la vacuna per si ho desitja consultar abans d’administrar-se-la.

Les persones interessades en vacunar-se poden dirigir-se al seu Centre de Salut o marcar el telèfon de cita prèvia del Servei de Salut: 902 079 079. La Conselleria considera prioritari augmentar el nombre de persones vacunades, per tant, ha establert una sèrie de mesures, entre la qual es troba la recepció d’un SMS al seu mòbil si la tenen classificada com a persona de risc. Les persones assegurades de MUFACE, MUGEJU i ISFAS poden anar al Centre de Salut més proper per rebre la vacuna, ja que tant la vacuna com l’acte d’infermeria són gratuïts.

Les recomanacions per manejar els símptomes de la grip són: fer repòs, beure líquids abundants i prendre medicaments que baixin la febre (per a les embarassades el paracetamol fins a 1 gram cada 6 hores, és el medicament d’elecció) a part de mesures físiques (no posar-se roba d’abric i mantenir la temperatura ambient a 21-22º C).

És important que els malalts de grip es rentin sovint les mans, es posin la mà davant de la boca per tossir i no reutilitzin els mocadors. Atès que la grip és un procés viral, no es faran servir antibiòtics (actuen contra els bacteris, no contra els virus) tret que el metge els recomani.

Font: Conselleria de Salut.